Wij zijn Ellen en Ralph Burgemeestre. We hebben beiden gewerkt op zoals iemand van Artiance eens zei “de leukste school van Alkmaar”: De Alk. De Alk is een school voor zeer moeilijk lerenden. Ellen heeft daar gewerkt als groepsleerkracht en bouwcoördinator en Ralph als leerkracht en stagebegeleider.
Tegenwoordig heet VSO de Alk: Heliomare College.
Wij hebben daardoor veel ervaring met mensen met een verstandelijk beperking.
Omdat we uit het onderwijs komen zullen we ontwikkelingsgericht naar mensen blijven kijken en gauw zien wat iemand nog moet leren en waar de ontwikkelingsmogelijkheden liggen.
Op de Alk waren we gewend competentiegericht te werken. We werkten aan de competenties (vaardigheden) van de leerlingen. Die manier van werken passen we ook toe op Hoeve Engelenburgh. Dan hebben we het bijvoorbeeld over competenties als: iemand aankijken, voor jezelf opkomen, zelfstandig een opdracht uitvoeren, zelfredzaamheid etc.

Ellen Burgemeestre

De praktijk op de Alk heeft geleerd dat sociale vaardigheden en weerbaarheid de meeste problemen opleveren. Ellen is een gekwalificeerd Leefstijl docent.
Ellen heeft twee en dertig jaar ervaring in het onderwijs. Waarvan twintig jaar in het speciaal onderwijs.

Ralph Burgemeestre

Ralph heeft drie jaar gestudeerd op de Rietveld academie en daarna drie jaar op de Rijksacademie te Amsterdam.
Na wat vrijwilligerswerk gedaan te hebben op de Alk, is hij daar blijven hangen als leerkracht en daarna als stagebegeleider.